Per què no ragen les fonts?

És l'aigua un recurs sobreexplotat o un patrimoni menystingut? En parlarem el proper dimecres 7 d'octubre a les 7 de la tarda amb el Dr. Carles Roqué, geòleg i professor de la Universitat de Girona. 

Els que caminem per l'entorn de Palafrugell i per Les Gavarres sabem que fa uns quants anys les fonts estan pràcticament seques... i volem entendre què passa. D'altra banda, sabem que l'aigua és un bé escàs, avui malversat i alterat però de grandíssim valor. En aquesta xerrada està previst tractar els següents punts:

  • D’on ve l’aigua que brolla de les fonts?
  • Les deus subterrànies: són una realitat o un mite?
  • Alguns exemples de funcionament de fonts locals
  • Aigua i salut: quan més amunt més pura?
  • El patrimoni lligat a les fonts

En Carles Roqué Pau (Palafrugell, 1966) és doctor en ciències geològiques i professor titular de Geodinàmica Externa de la UdG. Ha participat en nombroses recerques, ha publicat multitud d'articles, ha col·laborat en molts llibres i n'és l'autor de més d'una dotzena entre els quals destaquem aquí El medi natural de Palafrugell (amb la Diana Lledó) i Les fonts de les Gavarres.

Com és habitual al cicle de xerrades de ciència "El 7 a les 7", ens trobarem a la sala d'actes del Centre Municipal d'Educació -ara amb l'aforament reduït. Tanmateix, si hi ha persones interessades en seguir l'activitat telemàticament, podeu indicar-nos-ho a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 972 304345 i us faríem arribar l'enllaç corresponent de la plataforma Zoom.