El 7 de maig a les 7

Q.C.jpg

La propera revolució tecnològica vindrà amb la computació quàntica i volem saber de què es tracta.

Per això la propera xerrada de ciència serà a càrrec d'en Josep Lumbreras, palamosí graduat en física i matemàtiques, que col·labora com a investigador al grup Quantic del Barcelona Supercomputing Center i la Universitat de Barcelona.

La física quàntica ha transformat de dalt a baix la nostra societat: les comunicacions, la medicina o l'energia nuclear són exemples d'alguns camps que s'han desenvolupat gràcies a aquesta ciènca. Actualment estem vivint el que s'anomena "la Segona Revolució Quàntica": podem manipular àtoms individuals, de manera que es genera un gran ventall de noves tecnologies entre les quals hi ha l'ordinador quàntic.

Aquest nou tipus de computació permetrà realitzar càlculs que fins ara eren impossibles de fer per qualsovol ordinador, esdevenint així una eina de gran interès per a empreses, governs i universitats. Les promeses de la computació quàntica són moltes, des del trencament de la criptografia actual fins al desenvolupament de nous fàrmacs i materials.

El proper dimarts 7 de maig sabrem què és la física quàntica, coneixerem les bases de la computació quàntica, les seves aplicacions i el paper actual de les empreses i els governs davant aquesta nova tecnologia. Serà com sempre a les 19 h. al Centre Municipal d'Educació de Palafrugell.

 

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar