Què controla el nostre batec?

recerca cor S. Pagans 

Conèixer les possibilitats que tenim de patir una malaltia del cor és un dels objectius de la propera xerrada del 7 a les 7. La Dra. Sara Pagans i el seu doctorand Adrián Pérez Agustín, del Grup de Genètica Cardiovascular de Girona, ens parlaran del paper que tenen la genètica i l'epigenètica en la salut cardiovascular.

La mort sobtada cardíaca (MSC) és aquella mort natural per causes cardíaques que succeeix en un període curt de temps des de l’aparició dels símptomes. En el món occidental, 800.000 persones moren cada any degut a MSC. En aquesta xerrada, es parlarà de les malalties cardíaques d’origen genètic, que són la principal causa de mort sobtada en joves. També ens explicaran com l’epigenètica pot tenir un paper important en el desenvolupament de malalties del cor. Finalment, ens faran cinc cèntims de com es treballa al Centre de Genètica Cardiovascular (Institut d'Investigació Biomèdica de Girona - Universitat de Girona) i mostraran alguns dels projectes de recerca que estan realitzant.

Sara Pagans és Llicenciada i Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular. Fa de professora a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona i dirigeix la línia de recerca de Biologia Molecular del grp de Genètica Cardiovascular. Adrián Pérez Agustín, de Palafrugell, té el Grau de Biotecnologia i un Màster en Biomedicina i Biologia Molecular de la Universitat de Girona.

La xerrada tindrà lloc al Centre Municipal d'Educació Núria Rivas i Mascarós, el proper dijous 7 de març a les 7 de la tarda. Us hi esperem per repassar conceptes d'anatomia, de genètica, de química..., per aprendre coses noves i per preguntar el que calgui a aquests científics.