Un cop arrencat el curs 2021-2022, ho celebrem com cada tardor amb el reconeixement institucional a una persona que ha contribuït a fer de Palafrugell una Ciutat Educadora.

En aquest cas es tracta del mestre Joan Vilardell, que va arribar a la vila l’any 1967 per treballar al Col·legi Garbí (actual Prats de la Carrera). Va acabar arrelant a Palafrugell i, al llarg de la seva vida professional, va treballar en diversos centres educatius del municipi, on va ensenyar a llegir molts nens i nenes.  També es va implicar en altres afers culturals i assistencials, col·laborant amb l’Arxiu Municipal, l’Associació de Pessebristes o Càrites, entre altres entitats locals.

L’Alcalde i la Regidora d’Educació faran explícit el valor de les seves aportacions en un acte obert que tindrà lloc el proper dilluns 29 a les 19.00 al Centre Municipal d’Educació.

El 30 de novembre és el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Des que l’any 2005 Palafrugell es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores el nostre compromís es reafirma any rere any. Per això en obrir l’acte es llegirà aquesta declaració.