La tercera edició del Premi de Fotografia “Palafrugell és educació” s’ha tancat amb el lliurament dels guardons a: Miquel Planells, Xavier Codolà, Marta Moreno, Ramon Rodríguez i Eddy Gómez -per aquest ordre, del 1r premi al 5è.

Vegem-les:

1- Escola de dansa (M. Planells Saurina)

2- Tutories a la carbonera de Forallac (X. Codolà Vilahur)

3- Aprendiendo juntos (M. Moreno Moncada)

4- Parlant de fotografia (R. Rodríguez Vilà) -és la que hem posat a la capçalera

5- Viajar es igual a aprender (E. Gómez Djemai)

Aquestes fotografies i 20 més (de 12 autors i autores) es van presentar durant l’hivern passat, però el confinament de la primavera va aturar tot el procés. El 6 d’agost el jurat va emetre el seu veredicte. L’acte públic de lliurament dels premis es va ajornar, i finalment no s’ha pogut fer degut a les mesures de prevenció que s’han reactivat. Tanmateix els premiats reben personalment vals bescanviables per valor de 300 € el primer, 130 € el segon i 70 € el tercer; al 4t i al 5è se’ls obsequia amb el llibre “Gènesi” de Sebastiao Salgado.
L’objectiu d’aquest premi és fer visible l’educació en el sentit més ampli, entesa com un procés que es produeix al llarg i ample de la vida. La Ciutat Educadora ens ofereix múltiples espais per aprendre. Les persones ens eduquem no només als centres escolars sinó també a les llars, al carrer, fent activitats de lleure, esportives, culturals, socials, etc.