S’acaba el curs i es celebren graduacions a mansalva: alumnes que finalitzen l’etapa d’Educació Infantil, la de Primària, l’ESO, el Batxillerat… estan satisfets de poder passar a la següent etapa, reprendre el seu itinerari educatiu formal després de les vacances d’estiu.

També els “edunautes” s’han graduat. Anomenem “edunautes” els nenes i nenes que, amb el Passaport Edunauta, han participat en activitats d’aprenentatge més enllà de l’escola. Perquè a Palafrugell tenim clar que l’educació no té horaris ni espais, ja que s’apren al llarg i ample de la vida: quan fem esport, activitats extraescolars artístiques, activitats de lleure educatiu, excursions en família, etc.

El passat dijous, doncs, tot l’alumnat de Primària de les sis escoles del municipi es va aplegar a la plaça de Can Mario per  compartir l’experiència del Passaport Edunauta, rebre un reconeixement, i festejar-ho tot cantant i ballant amb la música i l’animació d’Els Atrapasomnis.

Ara, tal com van dir el Capità i la Capitana Edunauta, el viatge per la “galàxia dels aprenentatges invisibles” no s’acaba: cal aprofitar les vacances per seguir-nos enriquint a través d’activitats com els casals d’estiu, les colònies, els campus esportius, els viatges en família, els jocs, la lectura, etc.